Mielenterveys- ja riippuvuus­avohoito Ote-klinikka – Turku

Maksuton keskusteluhoito yli 15-vuotiaille kunnissa:

Kaarina, Raisio, Turku, Loimaa, Laitila ja Pöytyä

Mielenterveys- ja riippuvuus­haasteiden, vaikeiden kokemusten ja elämän­tilanteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Autamme maksuttomassa avohoidossamme ensisijaisesti riippuvuuksien kanssa kamppailevia ja heidän omaisiaan.
Palvelu on maksutonta yli 15-vuotiaille Kaarinan, Raision, Turun, Loimaan, Laitilan ja Pöytyän asukkaille. Mikäli kotikaupunkisi on jokin muu Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kunta, on palvelu tällöin maksullista.

Lyhytterapeuttiset menetelmät apuna

Psyko­sosiaalinen keskustelu­hoito pohjautuu terapeuttisiin hoitomalleihin. Autamme käsittelemään vaikeita asioita ja mietimme yhdessä kanssasi millaisista muutoksista olisi juuri sinun tilanteessasi parhaiten apua.
Vastaanottohuone • Ote-klinikka
Kättely • Ote-klinikka

Suunnitelmallinen avohoito huomioi asumisen, työn ja toimeentulon

Suunnitelmallinen avohoito sisältää myös asiakkaan sosiaalis-taloudellisen ympäristön, kuten asumisen, työn, koulutuksen ja toimeentulon huomioimisen. Palvelu toteutetaan matalan kynnyksen palveluna. Päämääränämme on vahvistaa asiakkaiden toipumista, toimintakykyä, osallisuutta ja elämänlaatua.

Hoidon kesto määräytyy aina asiakkaan tarpeen mukaan. Usein hoitojakson tapaamiset ovat aluksi tiiviimpiä ja hoidon jatkuessa tapaamisväliä pidennetään. Palvelu toteutetaan Ote-klinikan toimitiloissa Turussa, mutta tarpeen mukaan tapaamiset voidaan pitää myös etäyhteyksin.

Kokeneet asiantuntijat tukena

Mielenterveys- ja riippuvuusavohoidon tiimissä työskentelee kokeneita sosiaali- ja/tai terveydenhuollon pohjakoulutuksen saaneita ammattilaisia. Kaikilla asiantuntijoillamme on vahva perehtyneisyys mielenterveys- ja riippuvuussairauksien hoitoon. Lisäksi heillä on psykoterapian pohjaopinnot ja lukuisia menetelmäkoulutuksia tai sertifioitu lyhytterapeutin pätevyys.

Asiantuntijamme

  • Jenni Ketola, sosionomi, psykoterapian pohjaopinnot, lyhytterapeutti, Asahi-ohjaaja
  • Tytti Roiha, sairaanhoitaja, psykoterapian pohjaopinnot, Asahi-ohjaaja, integratiivisen psykoterapian opiskelija
  • Katja Rantanen, sairaanhoitaja, psykoterapian pohjaopinnot, lyhytterapeutti, Asahi-ohjaaja, kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapiaopiskelija
  • Essi Kilpinen, sosionomi, psykoterapian pohjaopinnot, lyhytterapeutti
  • Esa Hulkkonen, sairaanhoitaja, IPC- menetelmäosaaminen
  • Julia Siipola, sairaanhoitaja, psykoterapian pohjaopinnot, lyhytterapeutti
  • Heidi-Maria Sirkemaa, sairaanhoitaja, psykoterapian pohjaopinnot, seksuaalineuvoja, Asahi-ohjaaja
  • Leija Santala, sairaanhoitaja, psykoterapian pohjaopinnot, integratiivisen psykoterapian opiskelija
  • Kreetta-Maija Suutarinen, sairaanhoitaja, psykoterapian pohjaopinnot,IPT-menetelmäosaaminen, CBASP-menetelmäosaaminen
  • Marko Tiirikainen, sairaanhoitaja, mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus
Kättely • Ote-klinikka

Yksilö­muotoinen avohoito

Käynneille voit tulla omana itsenäsi. Ammattilaisemme ovat kuuntelevia ja tarvittaessa aktiivisia keskustelijoita. Arvostava ja hyväksyvä kohtaaminen asiakkaan kanssa on Ote-klinikan suurin arvo. Vaikka elämän asettamat haasteet ja vaikeudet tuntuvat usein ylitsepääsemättömiltä, palvelumme tarkoituksena on löytää yhdessä ratkaisuja, joiden avulla voi selviytyä ja jatkaa elämää eteenpäin.

Tämä on yksilömuotoisen avohoitomme ydin, eli mietimme kanssasi yhdessä kunnioittavasti millainen apua tilanteeseesi, sopii parhaiten, teemme suunnitelman, miten me pystymme siinä parhaiten auttamaan ja järjestämme käyntejä suunnitelman mukaisesti.

Ryhmä­muotoinen avohoito

Järjestämme tarpeen mukaan ryhmämuotoista avohoitoa suljettuina ryhminä. Ryhmien teemat liittyvät aina riippuvuuksiin ja niistä selviytymiseen tai toipumiseen. Tiedotamme uusista alkavista ryhmistä erikseen.

Näin hakeudut palveluun

Yli 15-vuotias
voi hakeutua palveluun itse tai sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaamana.
Jos joudut peruuttamaan
tai siirtämään aikaasi etkä pääse soittamamaan meille, voit myös hoitaa asiasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@ote-klinikka.fi.
Palveluun pääset
varaamalla ajan täältä kohdasta Mielenterveys- ja riippuvuusavohoito. Varha Käynnin peruutukset tai siirrot sekä lisätietoja palvelusta saat soittamalla asiakaspalveluumme p. 044 741 2409 ti-to klo 11–12.
On tärkeää huomata,
että vaikka avohoito voi tarjota uusia ratkaisuja ja paljon apua, se ei välttämättä sovellu kaikille tai kaikkiin tilanteisiin. Joissakin tapauksissa, kuten vakavissa mielenterveyden häiriöissä tai pitkittyneissä ongelmissa, pitkäkestoisempi psykoterapia, erikoissairaanhoito tai perusterveydenhuolto voi olla parempi vaihtoehto.
Horisontti • Ote-klinikka
Suomalaista palvelua, finländsk service • Ote-klinikka
Vastaanotolla on käytössä Potilasasiamies.fi • Ote-klinikka
Yhteiskunnallinen yritys® – Vastuuna yhteinen hyvä! • Ote-klinikka
FINSC • Ote-klinikka
Luotettava Kumppani • Ote-klinikka
SHQS laaduntunnustus – Labquality • Ote-klinikka
Ote-klinikka

Ota yhteyttä, kun sinulle sopii

    Ethän kirjoita lomakkeeseen henkilö­kohtaisia tietoja, kuten sosiaali­turva­tunnusta tai tietoja terveyden­tilastasi.
    Ota yhteyttä